Pages

İstanbul mu yoksa Dunnington mu ?

AMD 6 çekirdekli ve İstanbul kod adına sahip 45 nm'lik işlemci üretecek. İstanbul kod adlı işlemci, Intel'in yenilerde duyurduğu 6 çekirdekli, 45 nm Dunnington( Dunnington, İngiltere’nin ortalarında, doğu kıyısında bir küçük köy. Kasaba bile değil bildiğimiz köy) işlemcisi ile doğrudan rakip.

Silverlight,WPF,LINQ semineri

 

Bugün YTÜ, Davutpaşa Kampüsü'ndeydim. Güne ağır bir LINQ oturumu ile başladık :) Biraz herkesi sıkıntı bastı :) Sonra yemek molası ile dinlenip WPF ve Silverlight oturumlarına geçtik. Günün sonunda aldığım tepkiler ne mutlu ki her zamanki gibi muhteşemdi. YTÜ'nün Davutpaşa Kampüsü'ndeki enerjisi Beşiktaş Kampüsü'nden açık ara önde :) Böylece mini bir gaz da vermiş olayım :)

w

Çok eğlendiğim, süper yorumlar almanın yanı sıra seminerler esnasında sorduğum sorulara da burada yer veremeyeceğim derecede fantastik cevaplar aldığım bir gün oldu :) Katılan tüm arkadaşlara çok teşekkürler.

[ http://daron.yondem.com/tr/default.aspx den alıntıdır.]

Geleceğin teknolojisi: Bilgisayarsız internet

IBM, internetin, bilgisayar kullanılmadan tüm dünyada erişilebilir hale gelmesini sağlamak amacıyla, Konuşan Web (Spoken Web) teknolojisini geliştiriyor.

Konuşan Web, cep telefonu üzerinden ses etkileşimi aracılığıyla, insanların bilgiye erişmesini ve işlem yapmasını sağlıyor. Yeni teknoloji, bilgisayar ve metin arabirimleri yerine cep telefonu ve sesin kullanılmasıyla, insanların yaratma, oluşturma ve bilgiyle etkileşme yolunu tamamen değiştirmeye hazırlanıyor.


Konuşan Web hayata geçtiğinde, insanlar otomobil kullanırken, telefonla gitmek istediği yerin tarifini dinleyebilecek. Yakın çevredeki restoranlardan birine rezervasyon yapıp, mekanla ilgili eleştirileri öğrenebilecek. Yemek yaparken en sevdiği yemeğin tarifini bulup, fırın sıcaklığını ya da eksik malzemeleri kontrol edebilecek. En sık kullandığı arkadaşlık sitesini veya web günlüğünü kolayca güncelleyebilecek. İşten eve dönerken, ihtiyaçlarını sesli olarak sayıp, internet üzerinden markete sipariş verebilecek. Tüm bu taleplerinin cevabını web üzerinden sesli olarak alabilecek.


Günümüzde, dünya nüfusunun sadece %17’si internet erişimine sahip bulunuyor. Geriye kalan %83’ü, fakirlik, okuma yazma bilmeme, bilgisayar kullanmayı bilmeme veya bilgisayar alacak maddi güce sahip olmama gibi nedenlerle internete erişemiyor. Oysa bir telefonun maliyeti bilgisayardan çok daha düşük ve telefonu kullanmak için gerekli olan bilgi birikimi de bir bilgisayara kıyasla çok daha az. “Sesli Site”lerin (VoiceSites) yaygınlaşmasıyla; bir bilgisayara sahip olmayan, internete erişemeyen ya da okuma-yazması olmayan kişiler de web’in sunduğu tüm avantajlardan yararlanabilecek. Web’e sesle erişim yaygınlaştıkça, herkes tarafından kullanılması da kolaylaşacak.

(Haber : Alıntıdır.)

DE-BUG hikayesi

1944 yılı sonbaharında, Amerikan Donanması’na ait MARK II isimli 30 ton ağırlığındaki ilk bilgisayarlardan biri, o gün başına geleceği bir olaydan ötürü, tüm yazılım dünyasına bir terim armağan edeceğinin farkında bile değildi…

Gece vardiyasına geçildiğinde, sistemin işleyişinden sorumlu programcılardan biri – ki, o dönemdeki programcılara elektronik yüksek mühendisi demek daha doğru bir yaklaşım olur – bilgisayarın bazı rölelerinde kısa devreler oluştuğunu ve bunlardan ötürü sistemin işlemediğini görerek hemen harekete geçti. Hatanın meydana geldiği kısma baktığında, devrelerin içinde bir ağ ve bir böcek buldu. Hemen eline bir cımbız alarak böceği temizledi, devrelerden tekrar akım geçmesini sağladı ve vardiya defterine şu notu düştü:

Failure : Bug

Solution : De-bug